Iz medija

Igor Štiks: Šibenik - mala luka za velike ideje

Od četvrtog do sedmog rujna Šibenik će biti domaćin Festivala ljevice i alternative − “Fališ”. Manifestacija koju kolokvijalno nazivaju “Subversive na moru” okupit će moćnu gomilicu pisaca i mislilaca koji će bistriti pitanja oporbe kapitalizmu.

03.09.2013 / slobodnadalmacija.hr

Zašto se aerodrom u Zagrebu ne zove Nikola Tesla, nego onaj u Beogradu?

Uoči festivala FALIŠ, razgovarali smo s novinarom, piscem i šibenskim zetom Emirom Imamovićem Pirkeom o stanju duha i otporu građana u Šibeniku i šire, o tome kako se dobre stvari događaju ne zbog vlasti nego usprkos njoj, ali i o struji (odnosno nedostatku iste) u Smiljanu, selu Nikole Tesle.

28.08.2013 / danas.net.hr

Festival koji poziva na intelektualnu pobunu

Od 4. do 7. rujna održat će se 'FALIŠ – Festival ljevice i alternative Šibenik'. FALIŠ je događaj koji poziva na pobunu, intelektualnu, građansku, socijalno svjesnu, a sve zbog plemenitih ciljeva: socijalne pravde i jednakosti, zajedničkog prava na zajednička dobra, demokracije i slobode govora koja nije obrnuto proporcionalna utjecaju krupnog kapitala na medije kao korektive vlasti i političkih procesa

27.08.2013 / tportal.hr

FALIŠ - Festival alternative i ljevice u Šibeniku

Tarik Ali, Andrej Nikolaidis, Marko Pogačar, Katarina Luketić, Igor Štiks, Emir Imamović samo su neka od imena prvog Festivala alternative i ljevice (FALIŠ) koji će biti održan od 4. do 7. rujna u Šibeniku.

14.08.2013 / h-alter.org

Šibenik u rujnu dobiva FALIŠ - Festival alternative i ljevice

Za malo manje od dva mjeseca, četvrtog rujna, u Šibeniku će početi prvi, normalno i jubilarni – Festival alternative i ljevice, ili FALIŠ.

21.07.2013 / slobodnadalmacija.hr

Na FALIŠ-u glavna zvijezda svjetska ljevičarska ikona Tariq Ali

Festival alternative i ljevice Šibenik odnosno FALIŠ održava se 4. rujna, potvrdio nam je Emir Imamović Pirke, glavni šibenski organizator.

12.07.2013 / sibenik.in